Rezervasyon & Bilgi: +90 532 065 19 48

Haberler & Duyurular

Bodrum-Marmaris aller simple

Détails de la croisière bleue

Bodrum – Marmaris Tur Programımız

Jour 1 – Bodrum

Bodrum’a geldiğinizde , unutulmaz bir tatili başlatmak için elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız, Bodrum, muhteşem denizi, doğal güzellikleri, çam ormanları, tabiat parkları, koyları ve plajları sizi bekler. Antik çağın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Halikarnas üzerine kurulmuş olan Bodrum, aynı zamanda kendine özgü mimari yapısı, beyaza boyalı evleri, tarihi ve begonvillerle süslü çehresi ile Türkiye’nin Ege’den dünyaya açılan en önemli tatil cenneti konumunda. “Karya – Halikarnas” olarak isimlendirilen Bodrum, Mausolus Mozolesi ile bilinir. 15. yüzyılda yapılmış Bodrum Kalesi limana tepeden bakar ve kalede Sualtı Arkeolojisi Müzesi bulunur. Yılın her ayında pek çok festivale ev sahipliği yapar. Bodrum’un güzel turkuaz denizinde dinlendirici bir yolculuğa çıkarır. Eşsiz güzelliğe sahip koylarda yüzmek, güneşlenmek, dinlenmek ya da keşfe çıkmak için fırsatlar bulabilirsiniz.

Teknede sizlerle buluşuyoruz, mürettebat ile tanışılır. Kaptan tarafından seyahat ve tekneyle ilgili genel bilgilendirmeler ve uyarılar yapılır. Ve tatil başlar …

AQUARİUM

Denize daldığınızda başka bir derya,dünya şaşkınlıkla birlikte verdiği o huzur balıkları izlemenin muhteşemliği “nefesim yetse de saatlerce yüzümü gün yüzüne çıkarmasam“diyebileceğiniz nadir koylardan. Mavinin ve yesilin tonları . Bu muhteşem koyda geçirdiğiniz her dakikada tatil anılarınıza yepyeni güzellikler eklersiniz.

2.Gün – Knidos -Palamutbükü- Datça

Türkiye’nin aşırı güneybatısında, Datça yarımAdasında, küçük arkeolojik kent Knidos şehridir. Şehir dar bir kara parçasıyla deve boynu ya da Kap Krio olarak adlandırılan adacıkla birleşmiştir. Bunun sonucunda oluşan iki koya birer liman yapılmış, bunlardan batıdaki savaş gemileri, doğudaki ise ticaret gemileri tarafından kullanılmıştır. Knidos, ticareti çok gelişmiş bir merkezdir. Şaraplarıyla ünlü olan kent aynı zamanda ürettiği şarapların ihracatını da yapmaktadır. Başlıca ilgi çekici yerler Afrodit tapınağı ve Nekropolis’tir. Knidos’un uzak olduğu düşünüldüğü için, ona ulaşmanın en iyi yolu yatçılıktır.

Başlı başına bir cenneti simgeleyen Palamutbükü muazzam güzelliği ile görülmeye değerdir. Pırıl pırıl parlayan plajları, koyları , yeşilin bir çok tonunu göreceğiniz zeytin, badem ve çam ağaçları ile bir doğa harikası. Burası antik çağda limanı ve verimli arazileri ile Knidos‘un önemli bir yerleşim yeriydi. Günümüzde de Datça’nın turizm alanında parlayan yıldızlarından.

Şehir gürültüsünden uzak, sakin, huzurlu bir tatil arayanlar için ideal bir yer. Pek çok antik ve doğal güzelliklere yakınlığı da ayrı bir konu.Bu koyun tertemiz havasına hayran kalacaksınız.

Popüler sahil duraklarından biri, Marmaris’in batısındaki 75km’nin üzerinde duran küçük bir güney sahil yat yeri olan Datça’dır. Datça, coğrafi bölge olarak Ege Bölgesi yer alıyor. Dağlık ve engebeli bir arazi yapısına sahiptir. Datça Yarımadası’nın en yüksek noktalarını Bozdağ , Kalecik Dağı , Karadağ , Emecik Dağı , Yarık Dağı oluşturur. Kızlan Ovası, Burgaz Düzlüğü, Reşadiye Ovası ile kıyı düzlüklerinin en önemlilerinden olan Karaköy, Palamutbükü ve Mesudiye, ilçenin ovalarıdır. Datça, tipik bir Akdeniz iklimi’ne sahiptir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Üç tarafı denizle çevrili yarımadada yazın esen serin kuzey rüzgarları, kavurucu sıcakları yok eder

3.Gün – Emel Sayın Koyu-Orhaniye -Selimiye

Ünlü Türk şarkıcı olarak adlandırılan Emil Sayin koyu, Etrafındaki araziyi kaplayan kalın çam ağaçlarıyla zıtlık veren, kristal berraklığında bir akuamarin koyudur. Koya, güzel mavi gözlerinin ardından seçildi ve hoş bir yüzme ve brunch için unutulmaz bir yer.

Orhaniye, Marmaris yakınlarındaki Bozburun yarımAdasında . Orhaniye’nin tarihi M.Ö.300 yıllarına kadar uzanmaktadır. Orhaniye antik Bybassos şehrinin bir parçasıydı. Bölgede yüzlerce yıl önce yerleşim vardı. Orhaniye hakkında da ilginç bir efsane vardır. Hikaye, bugün hala gidebileceğiniz yer hakkında. Denizde sığ bir patika olduğu için denizde yürüyen çok sayıda insan göreceksiniz. Bybassos kralının kızı güzeller güzeli prensesin bu yoldan korsanlardan kaçmaya çalıştığına inanılır. Yüzme konusunda iyi değildi, bu yüzden yolu kumlardan oluşturuyordu. Ancak hava kararınca yolunu kaybetmiş ve denizde boğulmuş. Ne yazık ki hikayeye göre bu yolda öldü. Bu nedenle buraya “Kızkumu” adı verilmiştir. Bugün Kızkumu, bölgenin en ünlü plajlarından biridir. Orhaniye köyü de Keçibükü ve merkez mahalleden oluşan şirin bir yer.

Hisarönü Körfezi’nde Selimiye köyü yatıyor. Selimiye’nin tarihi yüzlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Selimiye’nin eski adı Hydas’tır. Daha sonra Losta olarak anılmaya başlandı. Ayrıca köyün bir diğer adı da “Kızılköy” idi. Kızıl Türkçe’de kırmızı anlamına gelir ve gün batımının renklerinden dolayı bu isim verilmiştir.

Hisarönü Körfezi’nde Selimiye köyü yatıyor. Selimiye’nin tarihi yüzlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Selimiye’nin eski adı Hydas’tır. Daha sonra Losta olarak anılmaya başlandı. Ayrıca köyün bir diğer adı da “Kızılköy” idi. Kızıl Türkçe’de kırmızı anlamına gelir ve gün batımının renklerinden dolayı bu isim verilmiştir.

Selimiye, Arkaik döneme ait antik buluntulara sahiptir. Selimiye’de ayrıca 3 adet eski kale kalıntısı bulunmaktadır. Bunlardan biri köyün en üst noktasında yer almaktadır. Bir diğeri Sarıkaya tepesinde ve sonuncusu da Kızılköy semtinde bulunuyor. Tarihe ve arkeolojiye ilginiz varsa Selimiye tatilinizde bu kale kalıntılarını da ziyaret edebilirsiniz.

4.Gün – Dirsekbükü -Bozburun

Hisonaru Körfezi ve Ege Denizi arasında yer alan Dirsekbuku. Marmaris’te bulunan ve çizme şeklindeki görüntüsüyle, bakirliğiyle misafirlerini büyüleyen Dirsekbükü koyu mavi tur için büyük öneme sahiptir. Dirsekbükü koyu Hisarönü körfezinin güneybatısında yer almaktadır. Korunaklı yapısı ve bakirliğiyle misafirlerini oldukça etkileyen koy, tekneler tarafından da sıklıkla ziyaret edilen bir yerdir. Suyunun berraklığı ve dibinin tamamen kum olması, burayı ziyaret eden turistlerin en çok sevdiği özelliklerinden biridir.

Bir mavi tur planlıyorsanız, rahatlıkla yatınızı burada demirleyebilirsiniz. Çünkü Dirsekbükü koyu hava şartları nasıl olursa olsun korunaklı bir koydur. Buraya ulaşım karadan çok kolay olmasa da, tekneler kolaylıkla burada demirleyebilir ve oldukça beğenilen bir koydur.

5.Gün – Bozukkale(Loryma) -Serçe koyu

Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan koy, temiz havası, etkileyici manzarası ve hizmet alanlarıyla tatilcilere hizmet veriyor. Mavi tur yatlarının gezintilerine de ev sahipliği yapar. Loryma Antik kent kalıntıları koyun giriş noktasında, körfeze hakim konumdaki tepenin üzerindedir. Kentten bugüne ulaşan en önemli kalıntı 120 metre uzunlukta ve 10 metre genişlikte ve oldukça iyi durumdaki kaledir. Kale körfez girişini korumak için yapılmış ve zamanla tahkim edilmiş. Körfezin kuzeyine düşen ve tırmanması oldukça zor olan bir tepe üzerinde bir Antik Çağ kalesi daha olduğunu not edelim.

Serçe plajının rengi, suyun berraklığı, sakinliği ve verdiği huzur bakımından muhteşem. Koy, biri kuzeye, diğeri güneye uzanan iki kısımdan oluşur. Kuzeyine; Serçe Limanı, güneyine Akça Limanı denir. Yöre denizcileri, kuzey koyda barınırlar. Bu kısım, ortalarda 10 metreye düşer ve sığlaşarak dar, düz bir alanla karaya bağlanır. Balıkçı tekneleri batı kıyıya yanaşırlar. Demir atarak her iki yamaçtan da koltuk alınabilir.

6.Gün – Kadirga Koyu -Kumlubükü

Suyun berraklığı ve temizliği doğanın mükemmelliği müthiş. Koy, çam ağaçları, makiliklerle yeşil sayılabilir. Meltem ve güneye korunaklı, gündoğusu ve poyraza açıktır.Koy, girişte derin, batı sahile yaklaşırken derinlik azalır. Kadırga Koyu, adeta açık denizin ortasındadır. Dışardaki hareket, teknelerden hissedilir. Batı ve güneydeki alçak tepelerden rüzgar alsa da çok korunaklıdır.

Kumlubük’te öncelikle muhteşem deniz, güneş ve kumsallarda deniz keyfi sürebilirsiniz. Burada Amos antik kenti kalıntılarını, eski tiyatro ve şehir duvarlarını görmek mümkün. Kumlubük Marmaris’in incisi konumunda. Mavi ile yeşilin buluştuğu bu güzel koy Marmaris merkeze uzak olsa da her zaman ilk etapta tercih ettiğimiz yer oluyor.

7.Gün – Aquarium Koyu-Star Adası (Nimara)

Tekne turlarının da uğradığı muhteşem bir koy. Buraya gelen turistlerin vazgeçilmezi çünkü burada çok hoş ve keyifli zaman geçiriyorlar.

Marmaris Limanı’nın güneyinde bulunan Yıldız (Nimera) Adası ile Bedir Adası arasında kalan bölgedir. Temiz fakat derin suyu olan mevkiinin etrafı sık zeytin ve çam ağaçları ile kaplı tepelerle çevrilidir. Adalar arasındaki dar kanalın güneydeki Yıldız Adasının en korunaklı yeri, kanalın batısındaki, Ak Burunun altıdır. Yemyeşil ormanın içinde, koyu mavi bir denizde demirlisinizdir artık. Batıya ve güneye kapalı bu mevki, kuzeye ve doğuya açıktır. Yaz sezonunda, genelde sakin bir şekilde barınmak mümkündür. Gece, Marmaris’in ışıkları görünür.

8. Gün – Marmaris

Marmaris ‘e geliş ve kahvaltıdan son vedalaşma zamanı .Bu muhteşem şehirde bir gün geçirmenin tadını çıkarmak için harika bir an. Marmaris bir mücevher, adı uygun “Turkuaz sahili” ve evden ayrılmadan önce Akdeniz’in ve Türkiye’nin her zevkini sunuyor. Marmaris de Muğla’nın diğer bir cennetidir. Burası da muhteşem maviyle şehirle kucak kucağa yaşayan ormanların birleştiği bir kenttir. Tarihi açıdan bir çok uygarlığa ev sahipliği etmiştir burası.