Bodrum – Fethiye Tur Programımız
1.Gün – Bodrum
Bodrum’a geldiğinizde , unutulmaz bir tatili başlatmak için elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız, Bodrum, muhteşem denizi, doğal güzellikleri, çam ormanları, tabiat parkları, koyları ve plajları sizi bekler. Antik çağın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Halikarnas üzerine kurulmuş olan Bodrum, aynı zamanda kendine özgü mimari yapısı, beyaza boyalı evleri, tarihi ve begonvillerle süslü çehresi ile Türkiye’nin Ege’den dünyaya açılan en önemli tatil cenneti konumunda. “Karya – Halikarnas” olarak isimlendirilen Bodrum, Mausolus Mozolesi ile bilinir. 15. yüzyılda yapılmış Bodrum Kalesi limana tepeden bakar ve kalede Sualtı Arkeolojisi Müzesi bulunur. Yılın her ayında pek çok festivale ev sahipliği yapar. Bodrum’un güzel turkuaz denizinde dinlendirici bir yolculuğa çıkarır. Eşsiz güzelliğe sahip koylarda yüzmek, güneşlenmek, dinlenmek ya da keşfe çıkmak için fırsatlar bulabilirsiniz.
Teknede sizlerle buluşuyoruz, mürettebat ile tanışılır. Kaptan tarafından seyahat ve tekneyle ilgili genel bilgilendirmeler ve uyarılar yapılır. Ve tatil başlar …
AQUARİUM
Denize daldığınızda başka bir derya,dünya şaşkınlıkla birlikte verdiği o huzur balıkları izlemenin muhteşemliği “nefesim yetse de saatlerce yüzümü gün yüzüne çıkarmasam“diyebileceğiniz nadir koylardan. Mavinin ve yesilin tonları . Bu muhteşem koyda geçirdiğiniz her dakikada tatil anılarınıza yepyeni güzellikler eklersiniz.
2.Gün – Knidos -Palamutbükü-Datça
Türkiye’nin aşırı güneybatısında, Datça yarımAdasında, küçük arkeolojik kent Knidos şehridir. Şehir dar bir kara parçasıyla deve boynu ya da Kap Krio olarak adlandırılan adacıkla birleşmiştir. Bunun sonucunda oluşan iki koya birer liman yapılmış, bunlardan batıdaki savaş gemileri, doğudaki ise ticaret gemileri tarafından kullanılmıştır. Knidos, ticareti çok gelişmiş bir merkezdir. Şaraplarıyla ünlü olan kent aynı zamanda ürettiği şarapların ihracatını da yapmaktadır. Başlıca ilgi çekici yerler Afrodit tapınağı ve Nekropolis’tir. Knidos’un uzak olduğu düşünüldüğü için, ona ulaşmanın en iyi yolu yatçılıktır.
Türkiye’nin Datça YarımAdası’nın güney sahilinin ucunda, güzel Palamutbükü kasabası yer almaktadır. Pırıl pırıl parlayan plajları, koyları , yeşilin bir çok tonunu göreceğiniz zeytin, badem ve çam ağaçları ile bir doğa harikası. Burası antik çağda limanı ve verimli arazileri ile Knidos‘un önemli bir yerleşim yeriydi. Günümüzde de Datça’nın turizm alanında parlayan yıldızlarından.
Şehir gürültüsünden uzak, sakin, huzurlu bir tatil arayanlar için ideal bir yer. Pek çok antik ve doğal güzelliklere yakınlığı da ayrı bir konu.
Popüler sahil duraklarından biri, Marmaris’in batısındaki 75km’nin üzerinde duran küçük bir güney sahil yat yeri olan Datça’dır. Datça, coğrafi bölge olarak Ege Bölgesi yer alıyor. Dağlık ve engebeli bir arazi yapısına sahiptir. Datça Yarımadası’nın en yüksek noktalarını Bozdağ, Kalecik Dağı , Karadağ , Emecik Dağı , Yarık Dağı oluşturur. Kızlan Ovası, Burgaz Düzlüğü, Reşadiye Ovası ile kıyı düzlüklerinin en önemlilerinden olan Karaköy, Palamutbükü ve Mesudiye, ilçenin ovalarıdır. Datça, tipik bir Akdeniz iklimi’ne sahiptir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Üç tarafı denizle çevrili yarımadada yazın esen serin kuzey rüzgarları, kavurucu sıcakları yok eder
3.Gün – Aktur Koyu-Dirsekbükü-Bozburun
Datça YarımAdası’ndaki Aktur Koyu, Türkiye’nin en iyi körfezi olarak inanılmaz bir yerdir Güzel koylarla dolu bir ülkede, Türkiye’nin en iyisi olarak ödül almak bir başarıdır. Datça Yarımadası’nda Aktur’a nasip olmuş bir şey. Yamaçlarında çam ağaçları bulunan bu koy önemli bir turistik cazibe merkezi haline gelmiştir. Datça ile Kurucabük arasında yer alır ve Hisonaru da yakınlardadır. Bu, Yarımada’nın Gökova Körfezi’nden ayıran en dar kısmıdır. MÖ 550’de Pers ordusu saldırırken önemli bir savunma pozisyonuydu. O zamanlar Körfezler arasında küçük bir ada oluşturan uzun bir tünel inşa edildi..
Hisonaru Körfezi ve Ege Denizi arasında yer alan Dirsekbuku. Marmaris’te bulunan ve çizme şeklindeki görüntüsüyle, bakirliğiyle misafirlerini büyüleyen Dirsekbükü koyu mavi tur için büyük öneme sahiptir. Dirsekbükü koyu Hisarönü körfezinin güneybatısında yer almaktadır. Korunaklı yapısı ve bakirliğiyle misafirlerini oldukça etkileyen koy, tekneler tarafından da sıklıkla ziyaret edilen bir yerdir. Suyunun berraklığı ve dibinin tamamen kum olması, burayı ziyaret eden turistlerin en çok sevdiği özelliklerinden biridir.
Bir mavi tur planlıyorsanız, rahatlıkla yatınızı burada demirleyebilirsiniz. Çünkü Dirsekbükü koyu hava şartları nasıl olursa olsun korunaklı bir koydur. Buraya ulaşım karadan çok kolay olmasa da, tekneler kolaylıkla burada demirleyebilir ve oldukça beğenilen bir koydur.
Dünyanın en güzel ahşap teknelerinin ve Guletlerin üretildiği yerdir Bozburun.Bozburun dinlendirici bir akşam için harika, bu, burada gece hayatı bulamayacağınız anlamına gelir. En taze deniz mahsullerini ve yerel olarak yetiştirilen ürünleri kullanarak yöresel yemekler sunan muhteşem oteller, kafeler, barlar ve restoranlar bulacaksınız.
4.Gün –Serce Koyu -Arap Adası -Kadirga Koyu
Serçe plajının rengi, suyun berraklığı, sakinliği ve verdiği huzur bakımından muhteşemdir. Bölge antik tarihle doludur ve yerel buluntuların çoğu şimdi Bodrum’un sualtı arkeoloji müzesinde bulunmaktadır.
Küçük bir adanın kuytusunda demirde kalmak, farklı bir atmosferi tanımak istiyorsanız, bu koy çok uygun bir yerdir. Deniz, çok güzel ve temizdir. Karaya inerseniz, balıkçıların ve çobanların sohbetlerine diyecek yoktur.
Muhteşem deniz renkleri ve pırıl pırıl bir koy olması özelliği ile mutlaka görülmesi gereken koylar arasındadır. Ayrıca, Kadırga Koyu’nun yalnızca 15 metre ilerisine gidildiğinde Helenistik döneme ait batık bir gemiyle karşılaşılacaktır.
5.Gün – Ekincik (Dalyan)
Ege ile Akdeniz sınırında yat turizmcilerinin en önemli uğrak yerlerinden biridir. Denizinin temizliği, muhteşem doğası ve manzarasıyla görülmeye değer bir koydur. Plajın hemen ardından Dalyan Deltası’nı bulacaksınız ve bu Likya mezarları ve harap olmuş antik Kaunos kenti ile keşfedilmeyi hayal ediyor.
6.Gün –Gökgemile Koyu -Aga Limanı-Tersane Adası
Gökgemile Koyu, Kapıdağ Yarımadasının batı kısmında yer almaktadır. Dalaman’ın en sessiz koylarından biri olan Gökgemile koyu tekne turlarının uğrak noktasıdır.
Mavi yolculuk turları, misafirlerini birbirinden farklı birçok güzel bölgeye götürür fakat hiçbir yer bu küçük koyun güzelliğini ve sakinliğini size hissettiremez. Ağa Limanı, sade ve kırsal görüntüsünden dolayı fotoğraf çekimi için her zaman mükemmel bir seçim olmuştur. Sadece birkaç bot buraya demir atar ve kayalık yamaçlar ile çam ağaçlarının görüntüsünü izlerken hayallere dalmanıza olanak tanır.
Göcek Körfezindeki en büyük ada olma özelliği taşıyan Göcek Tersane Adası, Osmanlı döneminde kullanılan eski bir tersanenin ve daha birçok tarihi yapının kalıntılarına ev sahipliği yapıyor. Göcek Tersane Adası’na derin bir kanaldan geçerek ulaşılıyor. Burası demirlemeye elverişli ve oldukça korunaklı bir koy. Körfezin vazgeçilmez duraklarından biri olan Göcek Tersane Adası, mavi yolculuklarda ve tekne turlarında gecelemek ve yüzme molası için harika bir yer.
7.Gün – Kızıl Ada -Turunc Pınarı-Samanlık Koyu
Gün batımı sırasında adaya vuran güneş ışınlarının taşı ve toprağı kırmızıya çevirmesi sebebiyle Kızılada dendiği iddia edilmektedir. Adanın doğu kıyısı yüzmeye ve demirlemeye elverişli bir kumsala sahiptir.
Turunç Pınarı, Fethiye Körfezi’nin doğu kıyısındadır. Çam ağaçları ile kaplı ve güzel bir restorana ev sahipliği yapıyor. Eğer yamaçtan kısa bir yürüyüş yaparsanız, ceviz ağacının altında doğal bir su kaynağı bulacaksınız.
Fethiye’nin yakınında bile olsa demir atmak için harika bir yer olarak kabul edilir. Hem mavisiyle hem de yeşiliyle ünlüdür. Dolayısıyla bu koyda denize girebilir.
8. Gün – Fethiye
Fethiye ‘ye geliş ve kahvaltıdan son vedalaşma zamanı .Bu muhteşem şehirde bir gün geçirmenin tadını çıkarmak için harika bir an.Vaktiniz varsa, gece kalın ve son bir romantik akşamın veya heyecan verici bir bar gece hayatının tadını çıkarın. Ayrıldıktan sonra, anılar bir ömür boyu kalacak.
Ölüdeniz gibi dünyada eşi bulunmayan bir kumsalı bulunan Fethiye, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biridir. Doğal yapısı ile Yamaç paraşütü gibi alternatif sporlar yapılmaktadır. Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu gibi doğası bozulmamış çok özel bölgeler vardır